Over

Ik, Leo Kroonen (1984), ben geboren en getogen in Dordrecht. In onze hoofdstad studeerde ik Midden-Oostenstudies en werkte ik tegelijkertijd als assistent curator bij het Joods Historisch Museum en als cultureel programmeur bij de Universiteit van Amsterdam. Na mijn afstuderen ging ik bij Museum Ons’ Lieve Heer op Solder aan de slag als medewerker marketing & communicatie.

In de zomer van 2019 keer ik terug naar het eiland waar ik vandaan kom. Daar wil ik — na een pauze van drieënhalf jaar — mijn journalistieke werkzaamheden voortzetten. Schrijven en verhalen doorvertellen maakt me namelijk het allergelukkigst.

Tussen 2002 en 2016 publiceerde ik talloze artikelen. Destijds concentreerde ik me op het Midden-Oosten en in het bijzonder op de Levant, waarbij ik kunst en cultuur in verband bracht met sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen en psychosociale problemen.

Nog altijd vind ik de constructie van onze identiteit ontzettend interessant. In tegenstelling tot mijn vroegere werk ga ik het voor mijn toekomstige publicaties dichter bij huis zoeken. Ik wil het liefst Nederlandse portretten maken waarbij ik probeer te achterhalen wat men beweegt, welke elementen van grote invloed zijn (geweest) in iemands leven. Wat hebben mensen te zeggen over het leven, het verleden en onze huidige maatschappij? Ik ben van mening dat ieder mens een bijzonder verhaal met zich meedraagt. En dat verhaal mag gelezen worden.

Samenwerken? Je vindt mijn contactgegevens hier.