Ik ga stoppen met bloggen

Na heel wat wikken en wegen heb ik besloten om te stoppen met bloggen over mijn familiegeschiedenis. Het was een moeilijk besluit, maar ik denk dat het me uiteindelijk meer rust gaat geven als mijn blog er straks niet meer is.

Het is overigens geen impulsief besluit. Zoals ik al eens vertelde, stoorde het me steeds meer dat mijn familie maar al te graag op mijn blog rondsnuffelt maar ondertussen geen foto’s en verhalen met me wil delen. Het grote twijfelen begon echter toen mijn vader overleed. In de weken erna werd ik ontzettend teleurgesteld. Grenzen werden overschreden die nooit overschreden hadden mogen worden.

Ik kan weinig met mensen die vooral nemen, nauwelijks bereid zijn te geven. Zelfs in de moeilijkste periodes gaan mensen over lijken. Dat soort relaties zijn vergif, maken uiteindelijk een ongezonder mens van je. Dus kun je beter zonder hen verder gaan.

Ik heb er dus drie maanden over nagedacht, besloot aanvankelijk een pauze van twee maanden te nemen. Dat laatste bleek niet te werken. Ik denk dat het gewoon tijd is om verder te gaan. Niet alleen zonder familie, maar dus ook zonder familieonderzoek.

Sommigen adviseerden me om mijn blog te behouden, want ik doe het toch voor mezelf? Als ik het onderzoek naar mijn familiegeschiedenis wil hervatten, hoeft dit niet per se online. Sterker nog, de meeste hobby-genealogen bloggen niet over hun familiegeschiedenis. Zij doen dit doorgaans achter de schermen. De behoefte om alle feiten en fabeltjes te delen, is (ook bij mij) volledig verdwenen. Het heeft een nare bijsmaak gekregen.

Kortom, de koek is op.

Ik wil al mijn trouwe volgers heel erg bedanken voor hun interesse en enthousiasme. Jullie motiveerden mij constant om door te gaan met iets waar ik jarenlang enorm van heb genoten.

Ik wens jullie alvast heel fijne feestdagen toe en een ontzettend mooi 2020.

Liefs,

Leo

Reacties op “ Ik ga stoppen met bloggen ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *