De gezinskaarten van mijn overgrootouders

Toen ik nog maar net met mijn familieonderzoek begonnen was, kwam ik de gezinskaarten tegen van mijn overgrootouders Willem Joannes van Laarhoven en Anna Catharina Hartogs. En ineens waren ze verdwenen, waarschijnlijk omdat mijn oma en haar zusje destijds nog leefden.

Officieel mogen er geen documenten online staan van mensen die nog in leven zijn. Dit heeft met privacy te maken. Zo valt er op de gezinskaart bijvoorbeeld te lezen dat het gezin katholiek was, en dergelijke informatie mag van levende mensen helemaal niet online staan. Ook van mijn oma niet, die inmiddels 88 jaar is en dus gewoon nog leeft.

Ik ben echter blij dat de gezinskaarten weer online staan, want ik had ze destijds niet opgeslagen. Wist ik veel dat deze kaarten weer offline gehaald zouden worden. 😉 Nu ik ze weer heb, zoom ik graag in. Wat voor informatie is er zoal op vastgelegd?

De eerste kaart, waar mijn oma en tante Kiek nog niet op staan (simpelweg omdat ze in die tijd nog niet geboren waren), verklapt het volgende:

Het betreft een Tilburgse gezinskaart

Het gezin woonde in een woonwagen

Het gezin trok daarmee naar Gorinchem

Eindhoven

Mechelen

En natuurlijk Dordrecht

Het gezin was katholiek en Nederlands

Mijn overgrootvader verkocht paraplu’s

En daarnaast vertelt de gezinskaart natuurlijk de namen, geboortedata en geboorteplaatsen.

De tweede kaart, waar mijn overgrootvader niet op vermeld staat (simpelweg omdat mijn overgrootouders in die tijd al geschieden waren), verklapt het volgende:

Het betreft wederom een Tilburgse gezinskaart

Dus mijn oma woonde als kind eventjes in Tilburg

En wel in de Oude Kerkstraat

Het gezin woonde nog altijd in een woonwagen,
in Dordrecht op Torenstraat 5

Na terugkomst in Dordrecht op Torenstraat 7

En mijn overgrootouders waren gescheiden

Tot slot nog even de twee kaarten in z’n geheel:Bronnen: 1 / 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *