En toen stond de trouwakte van ome Bart ineens online!

Kippenvel had ik toen ik per toeval de trouwakte van mijn oma’s oudste broer Bart onder ogen kreeg. Deze bleek ineens online te staan. Hier kwam ik achter doordat ik de stamboompagina van mijn moeders kant aan het bijwerken was. Ik wilde checken wanneer mijn overgrootouders ook alweer gingen scheiden.

De komende tijd zal ik minder bloggen, omdat ik de twee stamboompagina’s completer wil maken. Met alle informatie die ik de afgelopen twee jaar vond, wil ik korte biografietjes over verschillende voorouders gaan schrijven. Zodat ze nóg meer gaan leven! 🙂

Maar goed, terug naar de trouwakte van ome Bart.

Deze trouwakte vertelt ons dat:
• Embertus Joannes van Laarhoven op 10 juni 1942 trouwde met Johanna van Wanrooij;
• Bart 22 jaar was en An 20 jaar;
• Bart koopman was en An spinster;
• Bart in Tilburg geboren werd en An in Loon op Zand;
• Bart en An ten tijde van het huwelijk in Tilburg woonden;
• mijn overgrootvader Wilhelmus Joannes van Laarhoven 41 jaar was, koopman was en in Tilburg woonde;
• mijn overgrootmoeder Anna Catharina Hartogs geen beroep had en in Dordrecht woonde.

En ook dat:
• de afkondiging van het huwelijk, de ondertrouw dus, op 16 mei plaatsvond;
• mijn overgrootvader samen met de ouders van An verklaarden toe te stemmen in het huwelijk;
• mijn overgrootmoeder middels een “overgelegde authentieke akte” toestemming te geven;
• Johannes Christiaan Hartogs, “neef van den echtgenoot”, getuige was;
• Johannes Christiaan Hartogs koopman was.Bron trouwakte: Regionaal Archief Tilburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *