Oproep: Van wie was matroos Gilles Candel familie?

Het is zeker twee jaar geleden dat ik een prachtig geschreven overlijdensakte tegenkwam van ene Gilles Candel. Hij kwam uit Dordrecht, was matroos en zat op het schip Zeepaard richting de Kaap. Op maandag 2 december 1782 kwam het schip in Zuid-Afrika aan, precies een week later overleed Gilles.

Nog steeds weet ik niet wanneer hij geboren werd, hoe oud hij was toen hij overleed of wie zijn ouders waren. En dus weet ik ook nog steeds niet of en hoe hij familie was van ‘mijn’ Candel. ’t Zal natuurlijk wel, want Candel is een weinig voorkomende naam en Dordrecht is — gelukkig(!) — nog altijd geen drukke, overvolle wereldstad. Maar ik wil het natuurlijk zeker weten.

Weet jij meer over deze Dordtse matroos? Laat het me dan zeker weten.Bronnen: 1 / 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *