Optredens van De Prikkies op VHS

Jaren geleden was mijn oma vastbesloten al haar broers en zussen te overleven. Ze wilde oud worden, heel erg oud. Tegelijkertijd was haar grootste angst te eindigen zoals haar schoonmoeder. Dement, heel erg dement.

Afgelopen weekend lag ik op bed samen met mijn inmiddels 88-jarige oma, die inderdaad al haar broers en zussen overleefde maar die ook behoorlijk aan het dementeren is. Ze miste het Dordrecht van vroeger, zei ze, en dus keken we op haar verzoek naar oude videobanden. Op de ene band stond ‘Afblijven december 1991 De Prikkies bij Tonnie Baegen’ geschreven, op de andere band ‘Afblijven muziekband van ome Lowie de Prik bij Driekus en de Heesbeen’.

We genoten van De Prikkies, zoals mijn oma’s broers Bart en Lowie van Laarhoven zich noemden en zoals heel Dordrecht hen kende. De broers konden fantastisch accordeon spelen. Ook als je niet van accordeonmuziek houdt hoor je dat. En dan moet je je bedenken dat ze geen eens noten konden lezen. Zó knap!

’s Avonds maakte ik thuis een fles wijn open. Eén lied was namelijk in mijn hoofd blijven hangen. ‘Hand in hand’ van Tante Leen. Mensen die me goed kennen weten dat zij mijn absolute favoriet is als het om levensliedjes gaat.

Onderstaande foto’s zijn natuurlijk geen mooie foto’s, maar het geeft een impressie. Ik hoop deze VHS-banden ooit te digitaliseren, want de kwaliteit gaat nu eenmaal (snel) achteruit. En dat is natuurlijk zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *