De Kroonens zaten jarenlang in de duivensport

Per toeval ontdekte ik op de website van het Regionaal Archief Dordrecht dat de Kroonens jarenlang in de duivensport zaten. Ze waren aangesloten bij verschillende verenigingen zoals De Sperwer en Ons Genoegen. Helaas wist Dordtenazoeker me geen verdere details te geven. Voor nu is het dus nog even onduidelijk of het broers of neven van mijn voorouders waren (ik ga er voor het gemak even van uit dat het geen vrouwen waren).

Weet jij wie deze A. Kroonen, J. Kroonen en W. Kroonen waren? Laat het me dan zeker even weten. Het archief staat vol met krantenstukjes waarin deze duivenliefhebbers worden genoemd, dus licht ik er per Kroonen slechts eentje uit.Bronnen:

A. Kroonen, De Dordrechtsche Courant, 19 mei 1936 (bron)

J. Kroonen, De Dordrechtsche Courant, 27 december 1937 (bron)

W. Kroonen, De Dordrechtsche Courant, 14 juni 1905 (bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *