Oproep: Wie is deze emigrerende J.G.L. Kroonen?

Migratie heb ik altijd een heel interessant verschijnsel gevonden. Verhuizen naar een plek he-le-maal aan de andere kant van de wereld. Fascinerend! Ik was dan ook blij verrast toen ik op één van de 45 passagierslijsten van de Groote Beer de naam Kroonen tegenkwam. Maar nu is het de vraag: Is het familie of niet? Daarom bij dezen een oproepje.

Op de passagierslijst van 16 juli 1952 vond ik de heer J.G.L. Kroonen en een mevrouw met dezelfde initialen (die — zo vermoed ik — eigenlijk anders heette, maar op deze manier werd genoteerd als ‘de vrouw van’). Zij vertrokken die dag met de Groote Beer van Rotterdam naar New York (VS) of naar Halifax (Canada). Zeer grote kans dat het om ‘mijn’ Kroonen gaat, maar wie waren deze mensen?

Mogelijk gaat het om deze man, maar zeker weten doe ik dat dus niet. Zijn vrouw vond ik hier. Weet jij meer over deze emigrerende Kroonens? Laat het me dan zeker weten.

post@leokroonen.nl

Bronnen: 1 / 2


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *