Schoolbank.nl: zoeken naar een speld in een hooiberg

Doordat ik een foto van Schoolbank.nl toegestuurd kreeg, besloot ik gisteren mijn account te activeren. Jaren geleden (toen ik nog Den Rooijen heette) had ik er eentje, maar verliet ik ontevreden het platform. Gisteren gaf ik het een tweede kans en zocht ik urenlang naar meer. Ik vond een groepsfoto met daarop, jawel, mijn vader. Hierdoor bleef ik zoeken en zoeken, maar naast één foto van mijn moeder, één van haar nicht en één van mijn nichtje kwam ik verder helemaal geen familie tegen. Hierdoor stelde ik mezelf de vraag: Is deze website niet hartstikke passé en heb ik eigenlijk gewoon veel meer aan mijn eigen Facebook-groep ’t Dordrecht van toen?

Ik kwam deze foto overigens per toeval tegen. Mijn vader werd ‘Johande Rooij’ (en dus geen ‘Johan den Rooijen’) genoemd, maar ik herkende ‘m gelukkig wel toen ik alle foto’s van de Prinses Marijkeschool in Dordrecht bekeek. Naast het feit dat veel namen verkeerd, incompleet of niet genoemd worden, vind ik de website niet gebruiksvriendelijk. Veel foto’s laden niet, niet met Safari en niet met Google Chrome. En als je teruggaat naar het overzicht moet je wéér alle foto’s uitklappen (wat simpelweg een takkenwerkje is).

Men moet dus geduld hebben op Schoolbank.nl, waar het al met al zoeken naar een speld in een hooiberg is. Wat mij betreft is het tijd voor een metamorfose. Of heb jij andere ervaringen?

Mij zijn ze in ieder geval alweer kwijt als lid. Althans, dat wil ik, want zo simpel is afmelden van Schoolbank.nl nog niet. Ze verwijderen je account pas als je de redactie een mail stuurt en aangeeft dat je geen lid meer wilt zijn. Dat is toch van de zotte?

Websites die hun leden niet de mogelijkheid bieden zich op een makkelijke manier af te melden, zouden écht verboden moeten worden.

Schoolbank.nl krijgt van mij dus een dikke onvoldoende.

Oproep
Heb jij deze foto in de kast liggen en kun je ‘m in betere kwaliteit toesturen? Mail mij dan vooral: post@leokroonen.nl


Klas 5/6 van juf De Man, Prinses Marijkeschool, Dordrecht, 1964-1965.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *