Oproep: Ben je familie van mij en mag ik je interviewen?

Ik ben niet alleen blij en opgelucht dat ik het vieze, drukke Amsterdam ga verlaten voor het veel rustigere Dordrecht, het inspireert me ook. Het grootste deel van mijn familiegeschiedenis speelt zich immers af in deze regio, in Dordrecht en de plaatsjes eromheen. Het is dan ook geen verrassing dat hier de meeste familieleden wonen. En dat biedt mogelijkheden.

In 2018 interviewde ik al eens twee familieleden die ik eerder niet kende. Nadat ze mijn website hadden bezocht, nodigden ze me uit. Het was ontzettend bijzonder om de kleinzoon van mijn opa’s oom te ontmoeten én de kleindochter van mijn opa’s halfbroer. Nu ik weer in Dordrecht kom wonen, hoop ik dat er meer ontmoetingen en interviews zullen plaatsvinden.

Dus: ben je een (ver) familielid van me, woon je in Dordrecht en wil je me uitnodigen om langs te komen, samen foto’s te bekijken en te kletsen over de mensen op die foto’s? Laat het me dan zeker weten.

De interviews zijn niet eng. Jij vertelt gewoon wat je wilt vertellen en als je dingen vertelt die ik niet mag noteren, dan noteer ik ze niet. Ook jij moet tenslotte blij zijn met het eindresultaat voordat het online gaat.

Daarnaast is het wel een vereiste dat er foto’s zijn die ik mag gebruiken voor mijn blog. Deze kunnen worden gescand of gefotografeerd. Ik neem ze dus niet mee; ik neem liever een scanner en/of fotocamera mee naar jouw huis zodat er geen foto’s zoek raken (maar gewoon bij jou thuis blijven).

Zo’n ontmoeting waarbij we kletsen en foto’s bekijken, neemt zo’n 3 uur in beslag, weet ik uit ervaring.

Wil je me uitnodigen? Mail dan naar post@leokroonen.nl. Ik hoor graag wat onze relatie is en wat je zou kunnen vertellen en laten zien. Dit hoeft natuurlijk geen uitgebreid mailtje te zijn. Pas als ik bij jou aan de eethoektafel zit mag je me de oren van de kop kletsen. 😉

Wie weet tot snel!

Op de foto: Wouter Hendrik Jacobus Kroonen (22-03-1900, Dordrecht — 21-01-1964, Oostvoorne), de zoon van Arend Kroonen en Magdalena Elizabeth Versteeg, en zijn vrouw Catharina Johanna Lawende (18-08-1900, Dordrecht — 26-11-1982, Dordrecht). Arend was de broer van mijn overgrootvader Casparus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *