Het logement van tante Dien en ome Hans

Van de week liep ik met mijn moeder door de Bleijenhoek in Dordrecht toen ze me vertelde waar haar tante en oom een logement hadden. Mijn oma’s zus Bernardina (Dien) van Laarhoven en zwager Johannes (Hans) Baegen vestigden zich op Weeshuisplein nummer 8. Volgens Dordtenazoeker sowieso in 1960 en 1974. Ook nummer 12rd én nummer 12zw worden genoemd.

De naam van het logement was Burgerkosthuis H. Baegen en bestond volgens mijn moeders nicht zo’n 11 à 12 jaar. Corrie was drie jaar toen haar ouders het logement begonnen en rond de vijftien jaar toen het gezin naar de Wijnstraat verhuisde. Volgens haar begonnen tante Dien en ome Hans in 1972 of 1973 het café Nooit gedacht. Dit café hield op te bestaan toen tante Dien in 1976 plotseling overleed.

Over het café is helaas niets te vinden op Dordtenazoeker, alleen dat ze zich vestigden op nummer 148 in de Wijnstraat. Over dit mooie pand verscheen een jaar geleden dit artikel. Op de beeldbank van het Regionaal Archief Dordrecht vond ik wel (slechts) een tweetal foto’s van het logement.

Heb je meer informatie (en foto’s!) van het logement of het café? Laat het me dan zeker weten! 🙂

Bronnen foto’s: 1 / 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *