Een brief van mijn opa uit Wiesbaden

Het is alweer een jaar geleden dat ik van damspelhistoricus en denksportfilosoof Arne van Mourik een aantal scans toegestuurd kreeg. Hij was tijdens onderzoek brieven tegengekomen van mijn opa’s veel te vroeg overleden broer. Cas was damkampioen, kreeg tuberculose en schreef vanuit het sanatorium verschillende brieven.

Van de week ontving ik weer een mail van Arne. Dit keer was hij een brief tegengekomen die voor zijn onderzoek niet interessant was, maar die hij me wel graag wilde laten zien. Het bleek een brief te zijn die mijn opa vanuit Wiesbaden naar Nederland stuurde.

Wederom heel erg bedankt, Arne!

Wat de brief verklapt is het adres waar mijn opa op dat moment verbleef, namelijk:
Lager ,,Herbert’’ kamer 5
Wiesbaden — Tehierstein
Duitsland

Ik heb nog steeds niet weten te achterhalen waar dit precies was. Weet jij het wel? Laat het me dan zeker weten.

Het lijkt overigens een heel andere plek te zijn dan waar mijn opa eerst verbleef. Het Rode Kruis wist mij namelijk te vertellen dat hij werkte in Hotel Quisisana. Misschien dat mijn opa op twee verschillende plekken heeft gewerkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *