Oproep: Wie was deze Adriana Helena van der Linden?

Even dacht ik dat mijn vaders moeder als pubermeisje in Huize Avondzon kwam te werken en te wonen. Nader onderzoek sloot dit echter uit. Adriana Helena van der Linden woonde namelijk tot en met 1968 in dit verpleegtehuis en vertrok daarna naar het Kromhout. Mijn vader was destijds al 11 jaar en heeft nooit op deze adressen gewoond. Onmogelijk dus.

Maar wie was deze mevrouw met dezelfde naam als mijn oma dan wel? Hieronder volgt de informatie die ik heb gevonden.

De enige Adriana Helena van der Linden die ik in het Regionaal Archief Dordrecht tegenkwam, werd op 1 april 1901 in Dubbeldam geboren. Dit zou dezelfde Adriana kunnen zijn. Maar als we het inderdaad over de dochter van Jan van der Linden en Jannigje Brand hebben, dan is het hooguit verre familie.

Wat ik op Dordtenazoeker tegenkwam, is het volgende.

23 januari 1944 tot en met 27 februari 1948: Korte Engelenburgerkade 5 (bron)
27 februari 1948 tot en met 18 oktober 1968: Johan de Wittstraat 10 (Huize Avondzon) (bron)
18 oktober 1968 tot en met 15 november 1973: Kromhout 110 (Leger Des Heils) (bron)
15 november 1973 tot en met 10 november 1975: Burgemeester de Raadtsingel 91 (Eureka) (bron)

Bij de registratie van de Korte Engelenburgerkade staat dat Adriana vóór 23 januari bij haar moeder woonde. Bij de registratie van het Kromhout staat ze vermeld als ‘verpleegde’, iemand die verzorgd wordt dus. Dit zou kunnen betekenen dat Adriana tientallen jaren of misschien wel van kinds af aan hulp nodig had.

Heb jij enig idee wie deze Adriana Helena van der Linden was? Laat het me dan zeker weten. Misschien betreft het alsnog een familielid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *