Ik doe het even wat rustiger aan

Toen ik aan mijn familieonderzoek begon, realiseerde ik me maar al te goed dat ik aan een interessante maar tijdrovende klus begon. Wat ik echter niet kon weten, is dat genealogie zo verslavend werkt. Ondanks dat mijn voorouders vooral armoedzaaiers waren, is er ontzettend veel over hen bewaard gebleven. Dit maakt het hele onderzoek natuurlijk erg spannend, maar zorgt er ook voor dat je maar door blijft gaan. Ook terwijl je er eigenlijk eventjes rust van wilt nemen.

Een familieonderzoek gebeurt dan ook in vlagen, zoals ook je gemoedstoestand heen en weer gaat. Soms heb je gewoon te veel ruis in je hoofd om lekker voor je familiegeschiedenis te kunnen gaan zitten. Op zo’n moment kun je beter alles eventjes ‘uit’ zetten.

En dat doe ik nu.

Ik kan zien hoeveel bezoekers ik per dag, week, maand en jaar heb. Het zijn er — vind ik — ontzettend veel. In 2018 had ik 5.500 bezoekers, en dat terwijl mijn blog ‘slechts’ in het teken staat van mijn familiegeschiedenis. Ik weet dus waar ik het voor doe. 🙂

Ondertussen krijg ik ook veel mailtjes binnen van verre familieleden die op mijn blog zijn gestuit. Vaak vertellen ze me verhalen, soms sturen ze zelfs foto’s mee. Wel blijft het jammer dat juist de verre familieleden die ik niet ken zo behulpzaam zijn, maar de familieleden die me kennen te beroerd zijn een schoenendoos vol foto’s tevoorschijn te halen. Dat laatste bederft de pret soms wel een beetje, want ondertussen zijn ze wel nieuwsgierig en houden ze mijn onderzoek goed in de gaten…

Oké, dit was het voorlopig. Ik pak mijn familieonderzoek later zeker weer op, maar voor nu lijkt het me verstandig een pauze in te lassen. Vanzelfsprekend blijft mijn blog gewoon online, want veel mensen genieten van al mijn posts. Ook zijn mailtjes gewoon nog welkom. Ik zal alleen minder snel reageren. 🙂

Op de foto: ‘De Boogjes aan de Spuihaven en de Ruitenstraat richting Grote Kerk’, ca. 1900. Een schitterende foto van het buurtje waar ik een kwart eeuw heb gewoond. In Dordrecht welteverstaan.

Reacties op “ Ik doe het even wat rustiger aan ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *