Een jaar na de geboorte wordt Arend erkend

Veel dingen weten we gewoon niet. En als we ergens vraagtekens bij zetten, dan bestaat soms het gevaar dat we het (bewust of onbewust) zelf invullen. Ook ik maak me er ‘schuldig’ aan. Voordat ik deze post zou plaatsen, wilde ik eerst even bellen met de kleinzoon van Arend. Mijn overgrootvaders broer kwam namelijk ter wereld als Arend van Dijk in plaats van Arend Kroonen.

Ruim een jaar na de geboorte werd Arend door mijn betovergrootvader erkend. Meteen dacht ik: Dat is twee jaar nadat Maria zwanger raakte, dus is Wouter Hendrik Jacobus vast niet de vader! Toen ik Arends kleinzoon opbelde en mijn vraag aan hem voorlegde, begon hij hard te lachen. Ik was toch genealoog? Dus dan wist ik toch ook wel dat een dergelijke situatie vroeger heel vaak voorkwam?

Nou, eigenlijk niet.

Wel is me natuurlijk opgevallen dat heel wat van mijn voormoeders zwanger waren toen ze met mijn voorvaders trouwden. En dan kreeg het eerste kind gewoon de achternaam van de vader. Dat kinderen later worden erkend, heb ik maar een paar keer gezien. Een handjevol misschien.

Maar goed, Arend is waarschijnlijk dus gewoon een zoon van Wouter Hendrik Jacobus Kroonen.

Niks aan het handje, Leo, niks aan het handje.

😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *