De winkel van mijn betovergrootmoeder

Eind vorige maand kreeg ik deze prachtige foto toegestuurd. In het deurgat staan links mijn betovergrootmoeder Jacoba Candel met ernaast haar dochter Pieternella Jacoba de Groot. Een zoon van mijn opa’s halfbroer Koos Kleton wist mij te vertellen dat de winkel aan de Dubbeldamseweg gevestigd was. Hierop besloot ik voor het eerst de website Dubbeldamseweg.nl te raadplegen (nooit eerder had ik hier reden toe). En ja hoor! Mijn overgrootmoeders broer Frederik Karel was vleeshouwer. Misschien was de zaak van hem? Want zijn vader Pieter Jan werkte er ook, als winkelknecht. En zijn moederJacoba zo te zien ook. Zij staat alleen met naam genoemd, zonder functie.

Toen ik deze ontzettend mooie foto uit ±1904 ontving, besefte ik me dat ik het gezin van mijn overgrootmoeder Jannetje nog niet in kaart had gebracht. Reden genoeg dit meteen maar even te doen!

Pieter Jan de Groot

trouwt op 9 mei 1877 met

Jacoba Candel

Samen krijgen zij meerdere kinderen:

Frederik Karel — geboren op 18 juli 1878, overleden op 25 april 1910

Jannetje — geboren op 21 november 1880, overleden op 8 november 1974

Pieternella Jacoba — geboren op 2 juni 1886

Jilles — geboren op 26 april 1894, overleden op 2 januari 1924

Reacties op “ De winkel van mijn betovergrootmoeder ”
  1. Het kan later een zuivelzaak zijn geworden. Mijn man dacht het zich te herinneren. Hij woonde in de jaren 30 aan de overkant. JW Kooijmans, geb 1921. Kijk ook eens op de site van de Dubbeldamseweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *