Chevron, mijn opa’s zoveelste werkplek

Mijn opa was een harde werker en ondertussen een tevreden man. Ik had nog veel van hem kunnen leren. Eigenlijk ben ik soms best wel jaloers op mensen die genoegen (kunnen) nemen met genoeg, die niet per se beter mooier sneller willen. Nu ben ik gelukkig absoluut geen hebzuchtig persoon, ik bezit het liefst zo min mogelijk. Maar wel ben ik altijd maar bezig met zelfontplooiing. Ik kan studeren, dus moet ik het ervan nemen. Die instelling een beetje. Hartstikke leuk al die ambities, maar echt rust heb je nooit.

Maar goed, terug naar mijn opa. 😉 Ik ben inmiddels de tel kwijt, weet niet meer waar hij allemaal gewerkt heeft. Het is niet dat mijn opa steeds een andere baan nam. Nee hoor, hij nam ze gewoon allemaal tegelijk! ’s Morgens vroeg op z’n fiets De Dordtenaar rondbrengen om daarna naar de Technische Unie te gaan.

Ook werkte hij bij benzinepomp Chevron. Ik heb alleen geen idee wanneer en voor hoe lang. En daar zal ik waarschijnlijk ook nooit meer achterkomen, helaas. 🙂

Trouwens, gezien mijn interesse in Israël/Palestina en de Hebreeuwse taal ben ik benieuwd waar de naam van deze benzinepomp vandaan komt. Chevron is namelijk de Hebreeuwse uitspraak van de plaatsnaam Hebron. Als je me er meer over kan vertellen, dan weet je me te vinden. 😉

Reacties op “ Chevron, mijn opa’s zoveelste werkplek ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *