Mijn overgrootmoeders nicht zag wat van Nederland

Vanmorgen ontdekte ik niet alleen dat mijn overgrootmoeders nicht in Amsterdam trouwde, maar ook dat Antonia Kroonen in andere steden woonde. Haar man Jacob Favier was tekenonderwijzer in Amsterdam, Arnhem en Wageningen. In de laatstgenoemde plaats overleed hij op 20 februari 1911. Tijdens haar leven als weduwe woonde ze in ieder geval in Voorburg. Pas op 15 mei 1929 blies Antonia haar laatste adem uit, en wel in Rotterdam.

Voor die tijd zag Antonia dus aardig wat van ons land.

Opvallend is trouwens dat Antonia maar één kind ter wereld bracht. Haar dochter Antonia werd op 14 april 1894 in Arnhem geboren.

We kunnen stellen dat het leven van mijn overgrootmoeders nicht ongewoon was!

Onderstaande gezinskaarten vond ik op de website van het Stadsarchief Rotterdam.

Bronnen: 1 / 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *