Antonia trouwde in Amsterdam met een tekenonderwijzer

Vanmorgen zocht ik op wiewaswie.nl op mijn achternaam, omdat ik nieuwsgierig was of er ooit een Kroonen van mijn tak in onze hoofdstad woonde. Ik klapte een willekeurige trouwakte open en wat stond daar? Dat op 28 mei 1891 ene Antonia Kroonen uit Dordrecht met tekenonderwijzer Jacob Favier trouwde. Haar ouders heetten Jeronimus Kroonen en Antonia Candel. Kon niet missen, dit moest familie zijn.

Mijn lijn in het kort:
Leendert Kroonen (proband)
Frederika Anna Kroonen (moeder)
Leendert Kroonen (grootvader)
Jannetje de Groot (overgrootmoeder)
Pieter Jan de Groot & Jacoba Candel (betovergrootvader)
Jilles Candel & Jannigje Kroonen (oudouders)

Antonia’s lijn in het kort:
Antonia Kroonen (proband)
Jeronimus Kroonen & Antonia Candel (ouders)
Jan Kroonen & Louisa Hoskorn (grootouders aan vaders kant)
Jacob Candel & Christina Willemina Lockemeijer (grootouders aan moeders kant)

Beide grootouders kwam ik eerder tegen.

Terwijl ik het gezin van mijn oudouders Jilles Candel en Jannigje Kroonen in kaart bracht, merkte ik op dat hun dochter Louisa met ene Jan Hendrik Kroonen trouwde. Zij bleken volle neef en nicht te zijn. Jan bleek namelijk een kleinzoon te zijn van Jan Kroonen en Louisa Hoskorn. Jan was op zijn beurt weer een achterkleinkind van mijn oudovergrootouders Hendrik Croonen en Geertruij van Dooren. Een match!

Daarnaast bleken Jacob en Christina niet alleen de grootouders van toneelspeler Cas Candel te zijn, maar ook de grootouders van mijn overgrootmoeder Jannetje de Groot. Nog een match!

Kortom: Antonia, die in Amsterdam trouwde, was dus een volle nicht van mijn overgrootmoeder Jannetje.

Nog even ter bevestiging Jannetje’s lijn in het kort:
Jannetje de Groot (proband)
Pieter Jan de Groot & Jacoba Candel (ouders)
Jacob Candel & Christina Wilhelmina Loekemeijer (grootouders aan moeders kant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *