Waren Jan en Louisa volle neef en nicht?

Terwijl ik het gezin van mijn oudouders Jilles Candel en Jannigje Kroonen in kaart bracht, merkte ik op dat Louisa met ene Jan Hendrik Kroonen trouwde. Delen Jan en ik dezelfde voorouders? En, misschien nog wel interessanter, was Jan familie van zijn schoonmoeder Jannigje?

3 juli 1878: Louisa (26) trouwt met Jan Hendrik Kroonen (27) (bron)

Jan was een zoon van Hendrik Kroonen en Johanna van Dorsten. Zij trouwden op 3 mei 1848 op respectievelijk 32- en 29-jarige leeftijd. Hendrik was een zoon van Jan Kroonen en Louisa Hoskorn. Zij trouwden op hun beurt op 10 mei 1815 op respectievelijk 25- en 27-jarige leeftijd.

De schoonmoeder van Jan, Jannigje, heette ook Kroonen van haar achternaam. Haar ouders waren eveneens Jan Kroonen en Louisa Hoskorn.

Jannigje was dus een zus van Hendrik, de vader van Jan. Dit betekent dat Jan en Louisa inderdaad volle neef en nicht waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *