In beeld: het Nederlandsch-Hervormd Bestedelingenhuis in Dordrecht

Een van de laatste woonadressen van mijn betovergrootvader Wouter Hendrik Jacobus Kroonen was Bagijnhof 21, oftewel het Nederlandsch-Hervormd Bestedelingenhuis in Dordrecht. Aangezien dit gebouw al lang geleden is gesloopt (ik weet niet beter of het lelijke pand van C&A staat er), deel ik bij dezen een 10-tal mooie foto’s van het verdwenen oudemannenhuis.


‘Bagijnhof met vooraan het Bestedelingenhuis en daarnaast het postkantoor’ (bron)


‘Bagijnhof vanaf Johan de Wittstraat richting Visstraat gezien. Links vooraan het bestedelingenhuis, daarna het postkantoor.’ (bron)


‘Bagijnhof, vanaf het oudemannenhuis op de hoek van de Johan de Wittstraat richting Visstraat gezien.’ (bron)


‘Bagijnhof, vanaf het oudemannenhuis op de hoek van de Johan de Wittstraat richting Visstraat gezien. Het gebouw met de torentjes is het postkantoor. In het wegdek lopen de rails voor de paardentram.’ (bron)


‘Het Bagijnhof gezien ri. Visstraat ca. 1915’ (bron)


‘Gezicht op het besneeuwde Bagijnhof waar een melkboer met zijn arrenslee melk vervoerde. Geheel links het vervolg van het Bagijnhof. Naar rechts begint de Johan de Wittstraat. Het gebouw in het midden is de Spaarbank, het gebouw op de hoek rechts is het Bestedelingenhuis.’ (bron)


‘Het Bagijnhof, gezien vanaf de hoek met de Johan de Wittstraat; links het bestedelingenhuis (gesloten 28-10-1975), daarnaast het postkantoor op de hoek van het Achterom.’ (bron)


‘Bagijnhof met het Bestedelingenhuis op de hoek van de Johan de Wittstraat. Geheel links het gebouw van de spaarbank, geheel rechts het postkantoor.’ (bron)


‘Het Bestedelingenhuis op de hoek van de Johan de Wittstraat (links) en het Bagijnhof. Rechts het postkantoor.’ (bron)


‘Het Bestedelingenhuis in het Achterom; de ingang is op het Bagijnhof. Het gebouw erachter is het prostkantoor. Gezien vanaf de Johan de Witbrug, over de Vest in de richting van de Johan de Wittstraat en het Bagijnhof.’ (bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *