Het 76 jaar oude trouwboekje van Martinus Kroonen

Afgelopen dinsdag plaatste een lid van mijn Facebook-groep ’t Dordrecht van toen een foto van een trouwboekje uit 1942. Rinus wist niet meer hoe hij eraan gekomen was en wie de familie überhaupt was, maar hij wilde het graag doneren. Meerdere leden tagden me, want het bleek het trouwboekje van Martinus Kroonen en Tjitske Christina Kooistra te zijn. Maar was Martinus eigenlijk wel familie van mij?

Al snel kwam ik erachter dat we inderdaad dezelfde voorouders hebben. Ik zet het even op een rijtje, terug in de tijd.

Op 31 december 1942 trouwde Martinus Kroonen met Tjitske Christina Kooistra. In Dordrecht gaven zij elkaar het ja-woord. Volgens het trouwboekje werd Martinus op 22 maart 1913 in Dordrecht geboren en was hij een zoon van Jeronimus Kroonen en Elizabeth Dans.

Jeronimus (21) en Elizabeth (17) trouwden op 19 juni 1884 in Zwijndrecht. Jeronimus’ ouders waren Jeronimus Kroonen en Catharina Magelina Fogarot. Zij trouwden op 11 september 1861 in Dordrecht. De ouders van de laatstgenoemde Jeronimus waren Hendrik Kroonen en Rijka Berghuijzen.

In het kort:
Martinus Kroonen & Tjitske Christina Kooistra
Jeronimus Kroonen & Elizabeth Dans
Jeronimus Kroonen & Catharina Magelina Fogarot
Hendrik Kroonen & Rijka Berghuijzen

Martinus’ overgrootouders waren mijn oudgrootouders en dus onze gedeelde voorouders.

Ik vind het supergaaf dat ik dit trouwboekje nu in mijn bezit heb en wil Rinus dan ook hartelijk danken voor deze prachtige donatie!

Hieronder volgen nog even een aantal foto’s van het trouwboekje, dat vandaag al in de bus lag. Geweldig hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *