Mijn laatste woning in Dordrecht

Bij het zien van deze foto’s krijg ik bijna heimwee naar mijn laatste huis aan de Varkenmarkt in Dordrecht, de stad waar ik de eerste 29 jaar van mijn leven doorbracht. Wat een geweldig monumentaal pand was het toch! Het plafond was zeven meter hoog en er viel zoveel licht naar binnen. Destijds werd me verteld dat het pand in de 17e eeuw gebouwd werd. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Nieuwsgierig naar hoe het pand eruitzag toen ik erin woonde? Klik dan hier.

Op de muur staat trouwens dit gedicht van C. Buddingh’:

HIER, OP DIT EILAND
Hier, op dit eiland,
dat sinds lang geen eiland meer is:
drie bruggen, twee tunnels,
heb ik alles zich af zien spelen
wat zich op aarde maar afspelen kan.

In dit kleine, pannekoekplatte driehoekje
tussen Willemsdorp, Kop van ’t Land en Groothoofd.

Bronnen foto’s: 1 / 2 / 3 / 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *