Jannetje voor de deur van haar huis

Vandaag stuitte ik per toeval op deze foto van de Schuitenmakersstraat in Dordrecht. Op nummer 2, in het eerste huis aan de linker kant, woonde mijn opa als kind. Wat de foto zo bijzonder maakt is dat zijn moeder erop staat. Geen idee wat mijn overgrootmoeder Jannetje de Groot staat te doen, maar een prachtige foto vind ik het zeker!

In mijn eigen Facebook-groep ’t Dordrecht van toen heb ik nog even navraag gedaan, want wie is de man links? Een handvol mensen herkent zijn of haar (groot)vader Christiaan Leendert Leendertse erin. Het is dus zeer aannemelijk dat hij het inderdaad is. Christiaan woonde met zijn gezin op nummer 8.


Reacties op “ Jannetje voor de deur van haar huis ”
  1. Hallo Leo,
    Bij het onderschrift van de foto van “oma Kroonen” zeg je geen idee te hebben wat oma daar staat te doen.
    Het antwoord luidt; ze staat stukjes (oud) brood te verkruimelen om aan de vogeltjes te voeren. Ze deed dat namelijk vaak én tot op hoge leeftijd op deze plek omdat het slechts een paar passen van haar voordeur verwijderd lag. Blijkbaar vond zij het een belangrijke taak om de vogeltjes te voederen en een gezellige bezigheid om ze daarbij te volgen.
    Vriendelijke groet, Nelly Kroonen

    1. Hallo Nelly, wat leuk dat je reageert. Bedankt! Je hebt zo te lezen mooie herinneringen aan je oma. Ook leuk om dit zo te lezen, aangezien ik zelf ook dól ben op vogels 🙂 Mocht je in de toekomst toevallig foto’s van de familie tegenkomen die interessant zouden kunnen zijn voor mijn familieonderzoek, dan zou ik het heel leuk vinden als je er een aantal voor me wilt scannen dan wel fotograferen. Mijn e-mailadres vind je op de contact-pagina. Groetjes, Leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *