Brief van Piet, 28 juli 1942

Dinsdag 28 juli 1942

Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw brief, waarvoor ik u zeer erkentelijk ben.

Ik heb de damcorrespondentie van Cas nagekeken en plus-minus 100 problemen gevonden. Het lijkt me het beste dat ik alles naar u opstuur en u wilt dan voor mij wel nakijken wat er voor geschikts bij is. Op damprobleemgebied ben ik niet erg thuis. Als u voor mij deze moeite wilt doen ben ik u zeer dankbaar. Verder is mij gebleken dat [Kees] van de Kuilen [(1923-1981)] ook een groot vriend van Cas is geweest. Ik zal ook deze nog van de week een brief schrijven.

Schrijft u gerust uw eerlijke mening of het de moeite is een gedenkschriftje te maken. Krijg ik dan van u de namen en adressen van de personen welke naar uw mening gaarne zo’n boekje van Cas zouden willen hebben? De papierschaarste zal wel niet toestaan dat het wat moois zal worden. Het treft wel dat een broer van me een drukkerij heeft, en deze heeft zijn medewerking toegezegd. Ik hoop er van te maken wat er van te maken is.

Als ik zo Cas zijn bezittingen nakijk treft me bijzonder hoe hij enkel nog leefde voor de damsport, bijzonder de problematiek. Als je alles zo ziet, zijn schrift en wat hij getobd heeft met zijn schrijven, gaat er een rilling door me heen. Ik zal proberen uit te zoeken wanneer hij precies begonnen is met [het componeren van] zijn problemen. De datums ontbreken nogal veel op zijn werk.
Misschien heeft u ook nog enkele problemen van hem, welke er dan ook bij komen. Ik dacht eigenlijk dat hij er meer gemaakt had. Het is jammer dat Heerlen zo ver weg is, anders kon ik persoonlijk naar u toe komen; dan zouden we kunnen praten over het een en ander.

U krijgt van mij 2 foto’s van Cas. Ze moeten nog nabesteld worden.

Nu, beste vriend, u ontvangt deze week alles wat ik heb kunnen vinden.

Hartelijke groeten van

P.J. Kleton
Toul. Laan 76 Dordrecht

P.S. Mocht u iets niet duidelijk zijn, schrijf mij gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *