Waren Casparus en Jannetje (verre) neef en nicht van elkaar?

Toen de eerste man van mijn overgrootmoeder Jannetje de Groot kwam te overlijden, probeerde ze in eerste instantie haar kinderen onder te brengen bij een weeshuis. Het werd destijds uitgebreid in de krant beschreven dat de regenten de opneming hadden afgewezen. Twee jaar na het overlijden van Pieter Kleton trouwde Jannetje met mijn overgrootvader Casparus Kroonen. Als je mijn stamboom bekijkt valt echter op dat de grootmoeder van Jannetje óók Kroonen van haar achternaam heette. Waren Casparus en Jannetje (verre) neef en nicht van elkaar?

Het bleek inderdaad zo te zijn, want bekijk de stambomen van mijn overgrootouders maar eens:

Aan de kant van mijn overgrootvader Casparus Kroonen:

Mijn betovergrootouders
Wouter Hendrik Jacobus Kroonen — Maria van Dijk

Mijn oudouders
Hendrik Kroonen — Johanna van Mechelen

Mijn oudgrootouders
Hendrik Kroonen — Rijka Berghuijzen

Mijn oudovergrootouders
Hendrik Kroonen — Geertruij van Dooren

&

Aan de kant van mijn overgrootmoeder Jannetje de Groot:

Mijn betovergrootouders
Pieter Jan de Groot — Jacoba Candel

Mijn oudouders
Jilles Candel — Jannigje Kroonen

Mij oudgrootouders
Jan Kroonen — Louisa Hoskorn

Mij oudovergrootouders
Hendrik Kroonen — Geertruij van Dooren

Casparus en Jannetje hadden dus dezelfde betovergrootouders. Over deze Hendrik en Geertruij schreef ik op 20 november deze blogpost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *