‘Hieronymus Croonen wed. van Rurmunt’

Het was lange tijd onduidelijk wie mijn stamgrootmoeder was. Jeronimus Croonen trouwde namelijk met Magdalena Pieters én Margriet de Vries. Aan deze onduidelijkheid kwam gisteren een einde toen ik een (onder)trouwakte toegestuurd kreeg. Op 17 oktober 1688 ging mijn Roermondse stamgrootvader met Margriet in ondertrouw. Tweeënhalf maand na het overlijden van zijn eerste vrouw Magdalena Pieters (2 april 1651, Roermond – 3 augustus 1688, Dordrecht). Pas zeven jaar later werd mijn voorvader Hendrik geboren.


Hieronymus Croonen wed. van Rurmunt woonende op de Nieuwe Haven met Grietien Ariens de Vries j.d. van Werkendam woont bij de Schrijvers Straet

 

Mijn stamgrootouders kregen tenminste 3 kinderen:

 


Margriet, 16 september 1689 (bron — zie pagina 80)

 


Judith, 23 oktober 1692 (bron — zie pagina 113)

 

Hendrik, 2 september 1695 (bron — zie pagina 144)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *