Nog even over het logement van Jan Willemse

Naar aanleiding van mijn laatste twee posts werd ik getipt over Erfgoed Vereniging Zwaluwe. Mijn mail aan hen werd doorgestuurd naar Cor Vos, de oprichter van de zeer nuttige website zwaluwsestambomen.nl. Cor bleek toevallig dezelfde voorouders als ik te hebben. Zijn grootvader Jan was namelijk een broer van mijn overgrootvader Hendrik.

Over het logement van onze gedeelde voorvader Jan Willemse den Rooijen vertelde Cor me het volgende: “Helaas heb ik ook nog geen naam van zijn logement kunnen vinden. Locatie 286 was de tuin van de familie en locatie 287 was het huis, dat ook het café en logement was, en het erf. De aanzienlijke tuin werd meer dan waarschijnlijk gebruikt als groentetuin en voor diverse fruitbomen om zijn familie en gasten te kunnen voeden.”

Het logement bleek, zoals ik eerder al aangaf, inderdaad gelegen aan de Nieuwlandsedijk, volgens Cor in de omgeving van nummer 53. Weet jij meer over het logement van mijn voorvader? Neem dan zeker contact met me op of laat hieronder een reactie achter.

Bron illustratie: topotijdreis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *