Mijn opa werkte in Hotel Quisisana in Wiesbaden

Op 25 oktober diende ik een verzoek in bij het oorlogsarchief van het Rode Kruis. Binnen vier maanden zouden ze me laten weten of ze iets over mijn opa’s tijd in Wiesbaden konden terugvinden. Door de overdracht van dit archief aan het Nationaal Archief duurde het een maandje langer. Gisteren kreeg ik een reactie, helaas zonder enige bijlagen.

De medewerker vertelde me dat “de heer Kroonen ingeschreven was bij de politie van Wiesbaden als verblijvend in de stad van 29 oktober 1942 tot 2 april 1943.” Van 14 januari tot 4 februari 1943 werd mijn opa behandeld door een arts vanwege een kwetsuur aan zijn hand. Volgens een andere lijst werkte hij in het Hotel Quisisana in Wiesbaden.

Voor meer informatie verwees de medewerker me door naar de International Tracing Service, waar ik op 11 maart een verzoek indiende.

Een tijdje terug vertelde mijn tante me dat mijn opa in een ziekenhuis werkte. Het kwam dus in eerste instantie als een verrassing dat het een hotel bleek te zijn. Ik liet me echter vertellen dat ‘qui si sana’ zoveel betekent als ‘the place where you will become healthy’ of ‘where you will feel fine’. En in oude kranten las ik dat het inderdaad zou gaan om een kurhaus of een kuurpark-sanatorium.

Ik heb het adres van het hotel overigens niet kunnen vinden en weet dus niet of het pand er nog staat. Kun jij wel antwoord geven op deze vraag? Neem dan zeker contact met me op of laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *