De den Rooijens gingen maar zelden naar hun Zaalkerk

“Het waren niet echt kerkgangers”, vertelde een nicht van mijn vader me, “maar de meesten liggen wel begraven bij de Nederlands Hervormde Kerk.” Over deze kerk kon ik echter bijzonder weinig vinden. Slechts twee pagina’s, deze en deze, en wat foto’s op thuisintilburg.nl. Door de laatstgenoemde website kwam ik achter de alternatieve naam van de kerk, namelijk de N.H. Zaalkerk. Maar ook dit leverde niet veel op.

Ik las dat het gebouw in 1816 in gebruik werd genomen. Het betreft dus een relatief jonge kerk. Toch is het een aantal generaties terug en dus zou het goed kunnen dat naast mijn grootvader en overgrootouders ook mijn betovergrootouders, oudouders en oudgrootouders deze kerk bezochten. Maar hoe zou ik dit kunnen achterhalen?

Neem zeker contact met me op als je weet waar de registers van deze kerk opgeslagen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *