Johannis was eerder getrouwd geweest

Eind vorig jaar schreef ik dat ik aan mijn vaders kant niet wist waar te beginnen. Er waren niet zozeer vraagtekens, ik wist gewoon helemaal niets! Met de Kerst lukte het me toch om een beginnetje te maken. Zo kwam ik erachter dat mijn vader niet naar zijn eigen vader vernoemd was, maar naar de vader van zijn moeder, iets wat in die tijd vrij ongebruikelijk was.

Vanmorgen besloot ik Johannis’ overlijdensakte (pagina 115) erbij te pakken. Dergelijke akten kunnen je namelijk kleine details verklappen die heel waardevol kunnen zijn voor je genealogische onderzoek. En jawel, ook nu weer. Mijn Dubbeldamse overgrootvader Johannis (ook gespeld als Johannes) was namelijk eerder getrouwd geweest met Wilhelmina Ponte en kreeg samen met haar sowieso een zoon en een dochter. Mijn oma had dus een halfbroer en halfzus. Wat is er over hen nog te vinden?

In het kort: Johannis en Wilhelmina trouwden op 26 september 1912 en scheidden op 26 januari 1923. In de tussentijd werden zoon Adrianus en dochter Elisabeth geboren. Johannis trouwde alweer op 15 februari 1923 met mijn overgrootmoeder Hendrika Rupzaat, Wilhelmina hertrouwde op 6 december 1923 met Johannes Kroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *