Mijn overgrootmoeder lag opgebaard in de Bonifatiuskerk

Hoe langer ik met mijn familieonderzoek bezig ben, des te meer mijn familieleden zich details beginnen te herinneren. Vandaag vertelde mijn moeder voor het eerst dat haar oma Anna Catharina Hartogs opgebaard lag in de rooms-katholieke Bonifatiuskerk in Dordrecht. Twee jaar later, in 1974, kwam het pand leeg te staan. Kort daarna, in 1979, werd de kerk het onderkomen van poppodium Bibelot. Helaas werd daarmee het kerkinterieur aangepast en het altaar verkocht. Een bezoekje brengen aan dit monumentale pand om sfeer te proeven heeft dus niet heel veel zin. Gelukkig heeft het archief aardig wat foto’s van de kerk die mijn familie vroeger bezocht.

Bronnen foto’s: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *