Hét portret van Bernhardina Minckhorst

Eind vorig jaar plaatste ik twee foto’s van mijn overgrootvader Willem de Prik. Ik vertelde toen dat ik geprobeerd had in contact te komen met Frans Pasztjerik, die de desbetreffende foto’s op MyHeritage had gezet. Ik had namelijk zo graag meer te weten gekomen. Blij verrast was ik dan ook toen ik gisteravond op Facebook ineens een vriendenverzoek kreeg van zijn vrouw.

Frans vertelde me een kleinzoon te zijn van Jan Frans van Laarhoven, de broer van mijn overgrootvader en de opvoeder van ome Bart. Hier schreef ik toevallig gisteren nog over. Het is altijd onduidelijk gebleven waarom hij niet en alle andere kinderen wel door mijn overgrootmoeder werden opgevoed. Maar hier speculeerde ik in oktober al over.

Gisteravond kreeg ik alvast een eerste foto doorgestuurd, en wel het portret van mijn betovergrootmoeder Bernhardina Minckhorst (1877-1929). Zij was de echtgenote van de jong overleden Embertus van Laarhoven en de moeder van onder andere Willem, Jan Frans en hun zus Anneke. De foto van Bernhardina was ik al eens eerder op het internet tegengekomen, maar niet in hoge resolutie. Dus ik ben blij dat ik ‘m nu eindelijk op mijn blog kan plaatsen.

More to come!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *