Waar de slagerij van Kroonen zat

Afgelopen donderdag ging ik op visite bij de kleinzoon van Arend Kroonen, mijn overgrootvaders broer. Ik interviewde de 91-jarige Arend de Kok uitgebreid over de slagerij, waarvan ik maar niet kon achterhalen waar deze precies gezeten heeft. De Riedijk is immers drastisch veranderd en herbouwd, waardoor het pand in mei 1971 verdween. Maar ik vond het antwoord op mijn vraag: Riedijk 8 zat waar nu een groot appartementencomplex staat, op de hoek van de Bleijenhoek.

Let op de onderstaande foto’s op de opvallende, witte winkelpui.

Bronnen: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7


De familie Kroonen voor de slagerij. V.l.n.r.: knecht (naam onbekend), Hendrika Kroonen (op 16-jarige leeftijd aan leukemie overleden), knecht (naam onbekend), Elisabeth Magdalena Kroonen, Hendrik Matthias Kroonen, Arend Kroonen en Magdalena Elisabeth Versteeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *