Anneke was zwanger toen Janneman vermoord werd

Eerder schreef ik al over hoe mijn overgrootouders Wilhelmus Joannes van Laarhoven en Anna Catharina Hartogs elkaar waarschijnlijk leerden kennen. Wilhelmus’ zus Johanna Elisabeth trouwde namelijk met Anna’s broer Joannes Christiaan. De laatstgenoemde werd, zoals ik eergisteren al schreef, op 26-jarige leeftijd op brute wijze vermoord. Nota bene in het bijzijn van zijn vrouw.

Door deze gezinskaart ontdekte ik dat Anneke, zoals Wilhelmus’ zus genoemd werd, zwanger was op het moment dat Janneman vermoord werd. Op 11 november 1919, acht maanden na de moord, werd namelijk hun zoon Johannes Christianus geboren. De baby werd vernoemd naar zijn te jong overleden vader.

Anneke hertrouwde op 1 juni 1921 met Johannes Josephus Cornelis (Jan) van de Sande. Het stel is zittend op bovenstaande foto te zien. Weet je wie de man is die achter hen staat? Laat het me dan zeker even weten.

Reacties op “ Anneke was zwanger toen Janneman vermoord werd ”
  1. Hoi Leo,

    Janneman werd niet 6 maar 8 maanden na de moord op zijn vader geboren. Die moord was immers op 23 maart 1919.
    De man achter Anneke en Jan zou gezien de gelijkenis één van Jans broers kunnen zijn: Norbert, Henri of Michael. Maar zeker weten doe ik dat niet, het is maar een gok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *