Overleden door het geven van nieuw leven

Nu ik achter de oorspronkelijke schrijfwijze van mijn betovergrootmoeders achternaam ben gekomen, zal ik waarschijnlijk een schat aan informatie gaan ontdekken. Althans, daar hoop ik wel op.

Het duurde niet lang of ik kwam te weten dat Bernhardina’s schoonzus Sophia Haase haar echtgenoot Johannes Bernardus, waar ik eerder vandaag over schreef, op 28 april 1912 een zoon schonk, maar ook dat zij in het kraambed kwam te overlijden. Beide familieberichten staan namelijk op dezelfde pagina in de Nieuwe Tilburgsche Courant van 4 mei 1912.

Om zeker te zijn van mijn bevindingen, controleerde ik de gegevens op MyHeritage. Antonius’ moeder overleed inderdaad in het kraambed, maar hier valt eveneens te lezen dat de pasgeboren baby slechts twee dagen heeft mogen leven.

Ik ben helaas al veel jong overleden baby’s tegengekomen, maar het is gelukkig pas de eerste keer dat ik lees dat een ver familielid door het geven van nieuw leven overleed. Erg verdrietig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *