Mijn vader werd vernoemd naar mijn oma’s vader

Vroeger was het zeer ongebruikelijk om het eerste kind te vernoemen naar een familielid van moeders kant. Bij mijn vader gebeurde het toch. Terwijl ik de stamboom van mijn vaders kant opmaakte, kwam ik al snel achter de beweegredenen van mijn grootouders.

Aan de hand van deze bevolkingsregister van de gemeente Zwijndrecht (zie pagina 79) ontdekte ik dat mijn vader geboren werd op de verjaardag van mijn overgrootvader Johannis Willem van der Linden. En dan, tja, dan is zo’n beslissing natuurlijk snel gemaakt.

Daarnaast valt te zien dat ook een broer van mijn oma naar mijn overgrootvader vernoemd werd. Kanttekening: zowel mijn overgrootvader als zijn zoon heetten Johannis Willem terwijl mijn vader Johannes Willem genoemd werd.

En ik maar denken dat mijn vader vernoemd was naar zijn eigen vader Johan… Ik heb nog een hele hoop uit te zoeken, want deze kant van mijn familiegeschiedenis is een groot raadsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *