Waar mijn opa en oma woonden

In de kerstvakantie zal ik voor een paar nachtjes naar Dordrecht gaan. Ik ben van plan om dan langs een paar huizen te lopen waar mijn voorouders volgens de archiefstukken hebben gewoond. Le mini tour de familiegeschiedenis dus 😉 Hopelijk staan de meeste panden er nog.

Via Dordtenazoeker kwam ik erachter dat mijn opa Leendert Kroonen tot zijn dertigste bij zijn ouders woonde, aan de Schuitenmakersstraat 2. Daarna is hij met mijn oma Cornelia Antonia van Laarhoven gaan samenwonen aan de Riedijk 36 (58 na omnummering), waar ze van 15 januari tot en met 28 oktober 1953 hebben gewoond. Later woonden ze op Pelserstraat 16 (40 na omnummering), een oud maar schattig huisje waar ik erg graag kwam. Ik at er vele toetjes terwijl mijn opa en ik op een grote leren bank zaten te kijken naar de Hans Kazan Show, Rad van Fortuin en Lingo. Die goeie ouwe tijd…

Hieronder een aantal foto’s genomen door Ad Molendijk, in mei 1983.


‘De Pelserstraat vanaf de Boogjes’ (bron)


‘De Pelserstraat vanaf de Boogjes naar het noordwesten.’ (bron)


‘De Pelserstraat in de richting van de Voorstraat.’ (bron)


‘Achterzijde huizen Voorstraat tussen Ruitenstraat en Pelserstraat; rechts de huizen aan de oostzijde van de Pelserstraat.’ (bron)


‘Achterzijde van de huizen aan de oostzijde van de Pelserstraat. Rechts achterzijde van huizen aan de Voorstraat.’ (bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *