Groepsportret van familie Kleton met Jansje de Groot

Daarnet stuitte ik op deze groepsfoto van de families Kleton en Zock. Zoals ik al eerder schreef was mijn overgrootmoeder eerder met Pieter Kleton getrouwd en dus houd ik ook zijn naam een beetje in de gaten wanneer ik een beeldbank raadpleeg.

De omschrijving van deze groepsfoto is als volgt: “Uiterst links staand Andries van Putten gehuwd met Plonie Kleton zittend, daarnaast staand Joke Kleton gehuwd met Philip Zock zittend. Staand in het midden het echtpaar Teunis Paul Kleton en H. Kleton. Daarnaast staan Jan Kleton, Albertus Zock (broer van Philip) en Jansje de Groot getrouwd met Piet Kleton. Ztttend in het midden Jacobus Kleton (15-3-1840) zijn vrouw Lena Schouten zit twe plaatsen verder. Daartussen in zit Jannetje Korporaal gehuwd met Jan Kleton. De laatste twee zijn Johanna Kleton, gehuwd met A. Zock en Piet Kleton gehuwd met Jansje de Groot”.

De ouders van Pieter Kleton heetten inderdaad Jacobus Kleton en Lena Schouten. Het is daarom zeer aannemelijk dat met Jansje de Groot en Piet Kleton eigenlijk Jannetje de Groot en Pieter Kleton worden bedoeld. En dus is de jongedame op deze foto hoogstwaarschijnlijk mijn overgrootmoeder.

Een erg chique foto in ieder geval!

Reacties op “ Groepsportret van familie Kleton met Jansje de Groot ”
    1. O, wow. Bedankt voor je reactie 🙂 Altijd bijzonder als verre familie op mijn website terechtkomt. Heb je toevallig foto’s van Jansje in de kast of op zolder liggen? 🙂

  1. Hallo Leo, Ik zie dat jij de foto ook hebt, maar die van jou staat in spiegelbeeld t.o.v. de mijne.
    Ik heb het negatief weer gevonden en zal eens kijken wie de juiste afdruk heeft.De jouwe staat in spiegelbeeld (Of de mijne )
    De foto is gemaakt op 22 juni 1914 vlak voordat de 1e w. oorlog zou uitbreken. Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *