Casparus’ inschrijving voor de militie, 1906

Daarnet stuitte ik via Archieven.nl op de Dordrechtsche Courant van 31 oktober 1906. In deze editie staat op de derde en vierde pagina de ‘Uitslag Loting der Nationale Militie’. Van de 432 lotelingen had Casparus Kroonen lotingsnummer 288.

Op deze pagina las ik het volgende: “Voor de loting moet iedere mannelijke inwoner die dat jaar zijn 19e levensjaar zal bereiken zich inschrijven in de woonplaats van zijn ouders.” Casparus werd geboren in 1887 en was bij uitkomen van deze uitslag 19 jaar. Zeer grote kans dus dat het hier om mijn overgrootvader gaat.

Nu is de vraag of hij ooit in het leger gediend heeft en zo ja, wat hij dan gedaan heeft. Een interessant onderwerp dat zich goed leent voor nader onderzoek!

Mocht je me wellicht kunnen helpen met mijn zoektocht, neem dan gerust contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *