Casparus overwon de tering niet

Mijn opa’s oudere broer Casparus overleed op 1 juli 1942 aan tuberculose. Mijn familie vertelde me altijd dat hij in het huis aan de Schuitemakersstraat overleed, maar op Delpher kwam ik erachter dat hij in Laren zijn laatste adem uitblies. Waarschijnlijk verbleef de 22-jarige Casparus in een tbc-kliniek, misschien wel in de inmiddels 100 jaar oude tbc-kliniek waar tegenwoordig basisschool Florencius gehuisvest is.

In het sanatorium Juliana-Oord werden patiënten met beender- of gewrichtstuberculose behandeld. Andere Tijden maakte een uitzending over een aantal andere sanatoria uit die tijd. ‘De tering overwonnen’ is hier terug te kijken.

De overlijdensakte van Casparus vond ik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *